Cuda kések: a horgászok szolgálatában!
Megjelent: 2016. december 16. | Forrás: Halmos Mihály

A tengerentúlon jeles múltra visszatekintő Cuda kések végre elérkeztek hozzánk. A csúcsminőségű Cuda termékek szülőatyja, az amerikai Rick Constantine bizonyára minden tekintetben elégedett volt az eredménnyel, tudta, hogy ezekkel a késekkel a horgászok és a vadászok népes táborának minden igényét maximálisan kielégíti, amikor az eszközeire élethosszig tartó garanciát vállalt!

A rendkívüli tisztaságú, nagy modulszámú német rozsdamentes acél ereje és rugalmassága a titánium ötvözetek fantasztikus kopásálló képességeivel lettek elegyítve, hogy megszülethessen egy olyan kivételes tulajdonságokkal rendelkező eszközcsoport, mely ár-érték arányban verhetetlennek számít a piac mai kínálatában.

Nagyon vékony pengevastagsággal rendelkező filéző és csali készítő kések …

…rugalmas, ellenálló és rendkívül tartós él kiképzéssel ellátott, 3 méretben kapható filéző kések … … és a lehetetlent nem ismerő csontvágók állnak mostantól rendelkezésére a horgászoknak és a vadászoknak egyaránt

Rick Constantine nem akart mást, csak elégedettséget. A hal és vadhúsok konyhakésszé tételének, valamint a zsákmány feldolgozásának csak látszólag könnyű feladatával birkózhatunk meg könnyebben, egyszerűbben, és biztonságosabban. És természetesen látványosabban, hiszen mindannyian tudjuk, hogy mekkora a gasztronómiai értéke egy gondosan letisztított, nyesedéktől mentes hibátlan süllőfilének például. Sőt, a minőségi késekkel konyhakésszé varázsolt – amúgy roppant precíz mozdulatokat, gondos körültekintéssel való tisztítást igénylő – sügér, vagy pisztráng mennyei zamata is egészen más dimenziókat tárhat elénk.

A félreérthetetlen logó a Cuda kések pengéjének egyik…

… valamint a minőségi acél származásáról árulkodó felirat a másik oldalon

Az erőt és a tartósságot hirdető felirat megtalálható minden Cuda kés csomagolásán

Az öt hüvelykes pengehosszal rendelkező, belsőség kanállal ellátott filézőkés a „Fillet Knife with Roe Spoon", praktikussága miatt lehet sokak kedvence. Hobbiszinten és nagyüzemi körülmények között is alapos tempót lehet diktálni a haltisztítás során, ugyanis a hal hasüregének felnyitása után, ha átfordítjuk a nyelet, akkor egy gyors mozdulattal a belsőség is eltávolítható, hogy aztán már csak a filézés következhessen.

A közepes méretű pengehossz lehetőséget biztosít arra, hogy a legkülönfélébb méretű halak elkészítésével könnyebben, gyorsabban boldoguljunk

A mindössze három hüvelykes pengehosszúságú „Net Knife" a halak tisztításában, pikkelyezésében lesz a segítségünkre. A legmakacsabb, „legkötöttebb" sügér pikkelyzettel is megbirkózik.

A gyárilag mellékelt védőtok a biztonságos szállítást szolgálja, derékövünkre fűzve mindig kéznél lesz!

A pikkelyezést és a nyálkátlanítást rendkívül hatékonyan és gyorsan elvégezhetjük anélkül, hogy az értékes halhúsban sérülést ejtenénk.

Tisztításhoz, pikkelyezéshez ajánljuk

A csúszásmentes, gumírozott nyélrészből köszön vissza a minőség!

A 4 hüvelykes pengehosszal rendelkező "Filet Knife 4" eszköz a legkisebb a Cuda speciális filéző kései között. A halételek elkészítése terén nagy gyakorlattal rendelkező horgászok szerint az egyik legideálisabb univerzális filéző kés a Cuda kínálatában. Rugalmassága, optimális hosszúsága lehetővé teszi a legszebb filék vágását.

Az univerzalitás és a halfilék bajnoka!

Tökéletes kialakítás, példás ergonómia!

A „Bait Knife" azaz a bontó, vagy csalis kés a Cuda termékek legkisebb szeletelője. A rövid pengével ellátott bontó kés lehetőséget biztosít a halak gyors és biztonságos felbontásához, ügyelve arra, hogy az epe és gyomor ne kerüljön a penge útjába, ne sérüljön, hanem egybe kerüljön ki lehetőség szerint. Egy hosszabb késsel - ha nem figyelünk – a kényes részek mellett a bordákat is átvághatnánk, ezt küszöböli ki a Bait Knife!

Pontos, csúszásmentes fogást biztosító markolat és rövid, de borotvaéles penge biztosítja, hogy akkor is hatékonyak legyünk, ha több kilónyi keszeget kell megtisztítanunk!

A Bait Knife másik nagy előnye, hogy a csalihalak elkészítését is megoldhatjuk vele. A rendkívül vékony penge lehetővé teszi, hogy a kisebb küszökből is első osztályú, rendkívül fogós oldalszeletet nyerjünk süllőfalatnak, melyet a legkisebb áramlat is ingerlőn libbent fel!

Hét hüvelykes, azaz 18 cm-es pengehosszal rendelkező filézőkés

A Cuda kések leghosszabb pengével ellátott változata a „Fillet Knife 9". A többkilós halak filézéséhez ajánljuk, amelyekhez a rövidebb késekkel már nem tudnánk szépen és biztonságosan hozzáférni. Ezzel a késsel vastag törzsű egyedek esetében a gerinc és a bordák mellett tökéletesen el tudjuk vezetni a kést, így az értékes halfilét a legkisebb veszteséggel szelhetjük le.

A Cuda leghosszabb pengével ellátott filézőkése

Nagy, vaskos törzsű halaknál is kényelmesen tudunk vele dolgozni! A gerincvonalat minden irányból elérjük

Hibátlan filé nyerhető vele a törzsről!

A „Wide Fillet Knife" hét hüvelyk hosszú, de az átlagosnál szélesebb, mindent kibíró pengéjével a szeleteléshez szükséges erőt fejthetjük ki maximálisan. A vastag, nagyon kötött szerkezetű húsok szeleteléséhez ajánljuk.

A legellenállóbb penge acélja tükörként töri meg a fényt

Tartósság, extra terhelhetőség egy eszközben!

A legnagyobb erő kifejtéséhez nélkülözhetetlen a kézre álló, csúszásmentes, stabil markolat!

Bármilyen nagy igénybevételt jelentő hús szeleteléséhez ajánlható

A maga 36 centiméteres hosszával a „Serrated Knife" csontvágója egy igazi erőművész. A csontozott részek szétvágásához pont őrá van szükség! A farktő és a fejek gerincről való leválasztásához ideális eszköz, mely valóban a legnagyobb példányok masszív, erős törzsével képes megbirkózni.

A Cuda egyik legerősebb csontvágója

Természetesen rá is élettartam garancia vonatkozik!

Ha azt hinnénk, hogy mindezt nem lehet fokozni, tévedtünk. Az előbb bemutatott „Serrated Knife"-nél is erősebb, vastagabb acél pengével van ellátva a „Chunk Knife". Fűrésszerűen fogazott pengéje a legvastagabb csontokkal is boldogul!

A legkeményebb feladatokhoz!

Nagyon fontos megemlíteni, hogy a Cuda kések acélszárai a markolat teljes hosszában végigfutnak, erről az átlátszó nyélborítás adta lehetőség miatt van alkalmunk saját szemünkkel meggyőződni.

Mindenkit arra bíztatunk, bátran próbáljátok ki az új Cuda késeket, a minőségben és az eredményben nem fogtok csalódni!

Forrás: Halmos Mihály

CUDA TITANIUM NITRIDE 4 FILÉZŐ KÉS

5 990 Ft

Részletek

CUDA TITANIUM NITRIDE 6 FLEX FILÉZŐ KÉS

6 490 Ft

Részletek

CUDA TITANIUM NITRIDE 9 FLEX FILÉZŐ KÉS

7 990 Ft

Részletek
Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...

Harcsák a pockok nyomában.
Megjelent: 2023. november 01. | Forrás: Lukácsi Béla

Pockokat üldözve, avagy ne csak nézz láss is!   Van egy rággyálónk a mezei pocok "Microtus Arvalis" amely időnként nekünk horgászoknak és a harcsáknak igazi népünnepélyt hoz. Ez a speciális dolog sokak számára ismert de vannak akinek még mindig ismeretlen a téma. Azonban akik ismerik a jelenséget, annak kihasználásáról sem tudnak mindent.     Elsőként ismerkedjünk meg ezzel a kis rágcsálóval, sokan tévesen - sokáig Én is -...