Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS!



Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság, nehéz újat és egyedit kitalálni, főleg ha műcsalikról van szó! A mai technológiáknak és import dömpingnek hála el vagyunk látva mi pergetők, szebbnél-szebb különlegességekkel, de valahogy mindig vágyik az ember az újdonságra és az egyediségre és mindig túl lehet gondolni a műcsalik körét. Ezen gondolatok mentén jöttek ezek a színek is létre!

Manapság a versenyek és a hétköznapi pergetések terén is a fehér csalik használata felértékelődött és rendkívül előtérbe került, így a mi új színeink alapja is most a fehér szín lett, egy erőteljes és rendkívül kirívó lime beütéssel.

Ezek pedig az FWS – Full White Scale és LBS – Lime Blast színkombinációk!

Mind az LBS és FWS is többszöri rostán és változtatáson ment át, ameddig megkapták ezt a végső formát, innen is köszönet érte Kőcse Balázsnak :)

A mostani 10 féle műcsali, mint forma és típus, ahol elérhető ez a kombináció az általunk legtöbbször használt és favorizált változatban valósult meg, de melyek ezek? Nézzük!

Salmo Fanatic
Ez a felúszó típus nagy kedvenc a Tiszán és Dunán! Elvágó vízben tökéletes felszíni csali, sőt lassú bevontatás mellett igazi éjjeli favorit – főleg az új színekben!

Salmo Frisky 7 SR és DR változatokban
Mind mélyretörő és Shallow kivitelben, a 2 részes Frisky nagy kedvenc. Legyen szó bármilyen halfajról, a Friskyvel nagy túlzás nélkül állítom, hogy bármi megfogható. A 2 csőr típusnak köszönhetően sokféle vízréteg átvallatható a csalival.

Thrill 5 és 7 cm
Ez egy megosztó csali, de nálunk balinra igazi favorit! Főleg ebben az új színben, személy szerint ennek a típusnak az 5 cm-es változata fog szerintem a legtöbb pergetőnek halat adni május elején!

Minnow 5 és 6 cm Sinking kivitelben!
A Minnow süllyedő változata a Thrill mellett az egyik legáltalánosabb és leguniverzálisabb wobbler. Sügér, balin, süllő… a forma miatt minden hal szereti és fogható vele. Ha a gyors húzásra és a Thrill-re nem reagálnak a halak, akkor a Minnow-t érdemes felkapcsolni és sokszor megdöbbentő eredményt tapasztalhatunk.

Egy dolgot még érdemes kiemelni, mégpedig a csomagolását az új csaliknak! A képeken is látható, hogy a Salmonál ez az első széria, ahol elhagytuk a műanyag csomagolást és átváltottunk papír dobozra, ami sokkal környezetbarátabb, a lebomló kivitele miatt. Erre egyre több termékünknél hangsúlyt fektetünk!

Remélem a színek felcsigáztak sok pergetőhorgászt és a tilalmak után kapocsba tűzik az új Salmo-k egyikét.

SALMO FANATIC

3 790 Ft

Részletek

SALMO FRISKY

3 590 Ft

Részletek

SALMO MINNOW 5CM

3 490 Ft

Részletek

SALMO MINNOW 6CM

3 490 Ft

Részletek

SALMO THRILL

3 490 Ft-tól
1 775 Ft-tól

Részletek
Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...

Harcsák a pockok nyomában.
Megjelent: 2023. november 01. | Forrás: Lukácsi Béla

Pockokat üldözve, avagy ne csak nézz láss is!   Van egy rággyálónk a mezei pocok "Microtus Arvalis" amely időnként nekünk horgászoknak és a harcsáknak igazi népünnepélyt hoz. Ez a speciális dolog sokak számára ismert de vannak akinek még mindig ismeretlen a téma. Azonban akik ismerik a jelenséget, annak kihasználásáról sem tudnak mindent.     Elsőként ismerkedjünk meg ezzel a kis rágcsálóval, sokan tévesen - sokáig Én is -...

Sebes-körösi kaland
Megjelent: 2023. október 14. | Forrás: Vass Norbert

Számomra a legkedvesebb horgászvíz a Sebes-Körös, mely Körösszeg és Körösnagyharsány közt lép Magyarország területére. Igen változatos mederviszonyok jellemzik, gazdag élővilággal. Egy, a folyó melletti kis faluban nőttem fel, azonban felnőttként kénytelen voltam elköltözni onnan, de amint lehetőségem akad, visszatérek, hogy az igazán vad halakat kergessem. Így tettem egy nyári hétvégén is, amely beszámolóját most olvashatjátok. A Sebes...