Kamasaki wobblerek – 2. rész
Megjelent: 2019. november 11. | Forrás: Őze Dániel

A Kamasaki wobblerek első részében az igazán süllős, éjszakai, a felső vízrétegekben eredményesen eszközölhető modellek szerepeltek. A jelen 2. részben is helyt kapnak felszíni kivitelek, de azok formája részben különbözik a tipikus Shad és Minnow testektől. Ezek sorban a Vertic, Joint, 3-Joint és a Perch modellek. Ezek az akár, vertikális és többrészes wobblerek, a csukák ellen igazán jó opciók, míg a kisebb méreteket magáénak tudható Perch-ek, a nevükkel azonosan sügérre vethetők be, plusz süllő és balin is horogvégre akadhat használatuk közben.



Az előző cikkben lévő 4 modell csomagolásával azonosak a külsőségek ezen termékeknél is, egy szolid tavirózsás átmenet mellett, jól láthatók rajtuk a merülési tulajdonságaik és súlyadataik.

A kört megkezdve, a 8 grammos Vertic szériával, látható, hogy az 5 színváltozat itt is megtalálható, garantálva a napszakokhoz való igazíthatóságot vagy a víz színéhez való tökéletes választást.

A külső réteg ezen a kivitelen barázdázott felületet kapott, mely egyfajta pikkelyimitációt eredményez, sőt veretés közben plusz optikai ingert is kelthet megfelelő fényviszonyok között.

Az első képeken is feltűnhetett, hogy ez nem a tipikus szájba vagy orrba akasztható wobbler. A csali hátán került kialakításra egy fül, melybe főzsinórunkat akasztva, lehet játszani a lehetőségeinkhez képest. Csónakból az alattunk lévő részeket is átlehet vele fésülni, de partról is érhet meglepetés, oldalazó mozgásának köszönhetően, ami a belső csörgők miatt, egy rezonanciával is kiegészül.

A parti pecásoknak se kell félni a süllyedő csalitól, mivel vontatás közben a súlypontja miatt mozgása orrnehéz, ami ha egy kőnek ütközik, könnyedén lepattan arról, megakadályozva a beakadást.

Többrészes, igazi csukás, és éjjel akár süllős variációk is jelen vannak a kínálatban, aminek első tagja a Joint fantázianevet kapta, szintén 5 szín kíséretében, csörgős belsővel.

A mellékelt példa is kitűnően mutatja, hogy ezek a modellek teljesen sima felülettel rendelkeznek, melyen a festés már-már színváltósnak mondható, a vízalatti csillogó hatás garantált ezáltal.

A terelőlap nagyobb felületű, melynek köszönhetően 1,0-1,5 méteres rétegben is vontatható.

A 8 grammos wobbler jól dobható, teljesen a víztetőn marad, felúszó csörgős modell.

Mozgása igazán érdekes, mely twichelve kelthető legjobban életre. A megfelelő vízrétegbe húzás után meg-meg állítva visszaúszik fejnehezen a wobbler, mely újra elindítva jól imitálja a sérült kishalak mozzanatait.

A Joint nagytestvére a 15.5 grammos 3 részes 3-Joint, szintén csörgős belső kialakítású modell, ami egy igazi nagycsukás változat a wobblerek között.

A különbség a súly és kialakítás mellett, a terelőlapban is mérhető, ez a széria 0,8-1,0 méteres rétegben fog mozogni, ami a sekély csatornák egyik megfelelő csalijává teszik ezáltal.

A test itt már barázdás, ami a fejrészen kiegészül egy élethű szemmel is.

A képen láthatók a különbségek, a 2 hasonló wobbler között. Bár többrészesek, mind a kettő teljesen más vezetési stílust és használatot követel.

De ez a modell is felúszó, így akadóval telített terepen se kell félve húzni, mivel a test nem fog a víz aljára kerülni.

Lassan vontatva a legeredményesebb, ilyenkor egy lassú hullámzó, imbolygó mozgás jellemzi, egy nagyobb falatot jelentő keszeget tökéletesen imitálva.

A nagyhalas wobblerek mellett, a kisebb, akár sügeres modellek is jelen vannak a Kamasaki kínálatában, ezek a Perch nevet kapták. Több méretben és súlyban is kaphatók.

Sügeres, süllős, vagy akár kék árnyalatú, balinos színekben is elérhetőek, a tetszetős kis Perch-ek.

Kialakításuknak köszönhetően, vontatásuk egyszerű, amiből egy intenzív mozgás váltható ki. Terelőlaptól függően 0.5-1.5 méteres vízrétegben vezethetők.

A kis ezüst Perch 2, igazán tetszetős darab. Impozáns külsejével a felső vízréteg ragadozóinak méltó ellenfele ez a típus.

Ezen újabb 4 modell mellett, a Kamasaki márka topwater és igazán egyedi mini csalikat is kínál a pergetőhorgászok részére, melyek a Bug nevet viselik. Az utóbbi egy rendkívül jó domolykós bogárimitáció, ami egy következő UL termékeket, technikákat felvonultató írásban lesz olvasható.

Őze Dániel

KAMASAKI 3-JOINT WOBBLER

790 Ft

Részletek

KAMASAKI JOINT WOBBLER

790 Ft

Részletek

KAMASAKI PERCH WOBBLER

790 Ft

Részletek

KAMASAKI VERTIC WOBBLER

790 Ft

Részletek
Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...

Harcsák a pockok nyomában.
Megjelent: 2023. november 01. | Forrás: Lukácsi Béla

Pockokat üldözve, avagy ne csak nézz láss is!   Van egy rággyálónk a mezei pocok "Microtus Arvalis" amely időnként nekünk horgászoknak és a harcsáknak igazi népünnepélyt hoz. Ez a speciális dolog sokak számára ismert de vannak akinek még mindig ismeretlen a téma. Azonban akik ismerik a jelenséget, annak kihasználásáról sem tudnak mindent.     Elsőként ismerkedjünk meg ezzel a kis rágcsálóval, sokan tévesen - sokáig Én is -...