Megérkezett a Wizard Edge Spin
Megjelent: 2023. október 28. | Forrás: Halmos Mihály

Számtalan alkalommal futottam bele a már sok-sok fülnek ismerősen csengő kérdésbe: létezik-e jó pergető bot húszezer forint alatt? A választ, ami csak elsőre tűnhet egyszerűnek, biztosan sokan fújnák csípőből egyszerre, ha nem lennénk éppen túl a mögöttünk lévő időszak drasztikus áremelkedése okozta agyvérzésen. Nekem is volt belőle néhány higgyétek el, amikor sokkot kaptam a termékek árcímkéiről ordító számjegyektől. Viszont azt kell mondanom a fenti kérdésre, még így a drágulások után is, hogy igen, bizony van jó pergető bot, amiért nem kell húsz darab ezrest (sem) leszurkolnunk!

Nem kell tovább találgatnotok, Wizard Edge Spinnek hívják az Energofish kínálatának legújabb, legmodernebb, legdinamikusabb pergető botját. 

Hihetetlen volt, de elsőként az Edge Spin árcédulájára pillantva kerekedett ki úgy a szemem, mint Garfield macska hasa egy kiadós lasagna után. Ennyi pénzért ilyen tudású, ennyire részletesen kidolgozott pergető bot még nem volt a kezemben. Esztétikum, erő, kényelem. Ezek jutottak eszembe, amikor arra gondoltam, hogy mi lenne az a három szó, amivel jellemeznem kellene a Edge Spint.

Első halam az Edge-vel, bár nem sügeres pálca, annyi szent. Arra ott van a még mindig beszerezhető Perch Blade. Ahogy a leírásban is majd olvashatjátok az Edge egy határozott, nagyon gyors, nagyon feszes bot. 

Pillekönnyű, mégis könyörtelenül erős minőségi karbonszövet lett választva a bothoz. Kemény, rugalmas, de könnyű Sic gyűrűk kerültek az IM12-es blankra és egy olyan ízlésesen és precízen megtervezett nyélrész, ami véleményem szerint műalkotásnak is beillene.

Karbon berakással könnyített és díszített csavaros orsótartó a marokrész osztott nyélrészén. A kialakítás ergonómiai szempontból is fontos, tökéletesen simul a kezünkbe a bot. 

Szolid felirat hirdeti a Wizard Samurai méltó utódját.

A megjelenésen túl az új Edge általános paraméterei is eltérnek a megszokottól. Kezdjük rögtön a hosszúsággal: 215, 235 és 265 cm változatokból válogathatunk A három méret három különféle dobósúly tartományban érhető el, 12-36, 25-55, és 45-95 gramm, így az új botcsalád összesen 9 féle botot vonultat fel. A paletta tehát bőven tartogat lehetőséget és variációkat a választásra, a használatos csalik és célhalak figyelembevételének megfelelően.

Fő a precizitás! A tíz grammos műcsalimat tízes fonott zsinórral és a 215 cm-es, 12-36 grammos botommal pontosan a nádfal elé tudom dobni!

Az Edge tervezésekor fontos volt a súlycsökkentés! Ultrakönnyű, egytalpas gyűrűk gondoskodnak erről, no meg a bot gyors, feszes karakterének megőrzéséről.

A csavaros orsótartó fölött találjuk a gyönyörűen illesztett horogbeakasztó szemet.

Az Edge széria legkönnyebb tagja mindössze 121 gramm, míg a 265 centis 45-95 grammos nagyágyú is bőven a 200 grammos lélektani határ alatt van: a súlya pontosan 177 gramm!

Kedvenc elemem a boton az integrált nyélrész és a markolat. Órákig tudnám nézegetni, annyira finom és elegáns.

Majd Ti is meglátjátok, megtapasztaljátok a bot erejét és feszességét. Tízes fonott alá nem mennék, ezt tekintem a zsinórválasztásnál minimumnak az Edge esetében.

Wizardból a pergetéshez nélkülözhetetlen kapcsok is elérhetők, melyek a gyors és biztonságos csalicserét teszik lehetővé!

Az Edge Spin határozottan egy nagyhalas, nagy, vagy közepes, de nehéz csalikhoz gyártott pergetőbot. Sügérre, domolykóra nyilván nem őt kell választani, de a tíz gramm feletti csalikhoz, süllős gumizáshoz, vagy nagy wobblerekhez egyértelműen őt ajánlom.

Egy óvatlan süllőifjonc avatta fel a nemesebb rablók közül elsőnek az új pergetőbotot.

Kevésbé látogatott, nyugodt vizek háborítatlan rablóinak előszeretettel kínálom fel az egyik legjobban dobható és ingerlően mozgó ASP-t.

Nem hiába csukás szín a piros-fehér. Én is előszeretettel akasztom kapocsba, ha ilyen szép csukákat sejtek a környéken.

A bő kettesre saccolt pettyes bundásnak még bizony van hová felszedni a plusz kilókat. Remélem egy-két év múlva újra találkozunk!

Az Edge engem egyből megfogott, nagyon hiányzott egy ilyen jellegű bot a készletemből. Szeretem ahogy a kezembe simul, a kiegyensúlyozottságát, hogy a nagyobb csalikkal azt csinálok vele, amit akarok. Az erejét és a határozottságát pedig imádni fogjátok!

 

Forrás: Halmos Mihály

ET WIZARD ASP SPINNER

790 Ft

Részletek

WIZARD EDGE ORSÓ

24 990 Ft-tól

Részletek

WIZARD EDGE SPIN PERGETŐ BOT

16 990 Ft-tól

Részletek

WIZARD HOOK SNAP KAPOCS

550 Ft

Részletek

WIZARD MXT8 BRAID SÖTÉTZÖLD FONOTT ZSINÓR 150M

8 290 Ft-tól

Részletek

WIZARD NICE SNAP KAPOCS

550 Ft

Részletek
Wizard Spin Blade - megújultak a pengék!
Megjelent: 2024. május 25. | Forrás: Lukácsi Béla

A horgászat fejlődése során, vannak olyan dolgok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ha egyszerűen csak jó valami, akkor ahhoz nem kell sok mindenben hozzányúlni. Így történt ez az L&K botokkal is, amelyek minimális ráncfelvarrás után Wizard ruhába öltöztek. Régi kedvenc, új köntösben. Nem titok, hogy az egyik legkiválóbb és legendásnak mondható széria a Spin Blade, nem véletlenül, hiszen eleve olyan bot került ki Lukácsi Béla kezei közül,...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...