Pergetés ASP spinnerekkel
Megjelent: 2019. augusztus 28. | Forrás: Halmos Mihály

Az ólomtestű balincsalik különféle variációi már jó néhány évtizede színesítik a műcsalik arzenálját. E típuson belül a vékony, oldalról lapított testű, rendkívül jó dobási mutatókkal rendelkező ASP spinnerek élik reneszánszukat napjainkban. Népszerűségük teljességgel érthető, hiszen kényelmesen, speciális felszerelés igény nélkül érhetünk el velük nagyon nagy távokat is. Mértani pontossággal dobhatók, s nem utolsó sorban oly mértékű ingerlő vibrálást végeznek az ólomtest végén található forgókanalak segítségével, melyek csábításának a balinok mellett egyre gyakrabban a süllők, és a csukák sem tudnak ellenállni már.

Wizard ASP Spinnerek pihenője. Olcsó csalik, szerény áruk nem tükrözi a fogósságukat.

Az ASP Spinnerek zsenialitása az egyszerű felépítésben, formájuk kialakításában és az anyaghasználatban rejlik. Az ólomtest adta plusz tömeg repíti (a balinólmos készség kivételével) minden műcsalinál messzebb, így a parttól távolabbi, nehezen megdobható pontok és elérhetővé válnak.

A magas félépítésű test nagy stabilitást ad a csalinak.

A test végén található forgó kanál a vízbe érkezés pillanatában dolgozni kezd, a húzás, a bevontatás intenzitásának függvényében a lemezke forgási sebessége is hatványozódik. S mindez excentrikus módon, vagyis csak a kanál forog, míg az ólomtest fixen áll, vagyis a zsinór csavarodásának esélye egyenlő a nullával. Nagyon sok horgász pont ezért használja a körforgó villantók helyett.

A vékony kialakítás miatt a vontatási sebesség is tetszőlegesen választható meg.

Hatalmas előnye továbbá, hogy egészen lassú vezetésnél is már ingerlő forgásba kezd a kanál. Felemelt botnál a bevontatás sebességét növelve pedig akár a vízfelszín alatt is vezethetjük, hűen imitálva ezzel a víztetőn menekülő küszt, a balinok, süllők potenciális zsákmányát.

A színek jelentőségét ismerjük, viszont a harántsávok szerepének is óriási hatása van!

Süllőfarkon pihen a pirosfejű csoda. Most lepipálta a tízszeres árú wobblereket.

Wizard ASP spinnerek ellenőrzött, minőségi kulcskarikákkal szerelve. Jól látható a barázdált ólomtest, melynek feladata a plusz rezonancia keltése.

A csalitest végében kulcskarikába csatlakoztatott hordós forgó biztosítja az akadálymentes forgó mozgást a kanál számára.

Hibátlan hegyű, pillekönnyű VMC horgokkal van szerelve.

A fantasztikus mozgás fogós színkombinációval társítva. Balin, süllő, de akár csuka is jöhet.

A három színben (piros fejű, zöld tigris és kék) gyártott Wizard ASP spinner kétféle méretben készül.A 4,5 centiméteres csali 10 grammos, míg az öt és feles nagytesó 18 grammot nyom. Aerodinamikai szempontból ideális forma, a levegőben kóválygás nélkül száll, emiatt messze és nagyon pontosan dobható.

A vékony ólomtest csekély ellenállást jelent a vízben. Így akár mint a Thrillt, őt is vontathatjuk csúcssebességgel, ha a ragadozók jól reagálnak rá.

Rövid nyelű könnyű pergető bottal, a hozzá passzoló 40-es Wizard Spin orsóval és vékony fonottal nagyon hosszú dobásokat prezentálhatunk.

Kétség sem férhet hozzá, hogy ezeket a csalikat a fonott zsinórok tudására épülő, jól összehangolt könnyű pergető felszereléssel dobhatjuk a legmesszebb. Nagy, nyílt vizeken pergetve csónakból elég egy rövid 2,10-es bot, könnyű minőségi orsóval, melynek dobját 0,10-es fonott zsinórral töltjük fel. Akadós terep fölött dobálva (amikor benne van a pakliban az, hogy a megakasztott hal pl. fába ront) szükség lehet erősebb zsinórra a gyorsabb, határozottabb irányítás érdekében.

Süllő sekély vízből, gyorsan vezetett csalira.

Kis csali, nagy élmény! Balin módjára vetette magát a csali után a támadó süllő.

Veszélyes csukatanyák fölött érdemes készülni valamelyik harapásálló előkével!

ET WIZARD ASP SPINNER

790 Ft

Részletek

WIZARD BRAID FLUO SÁRGA FONOTT ZSINÓR 135M

5 290 Ft-tól

Részletek
Wizard Spin Blade - megújultak a pengék!
Megjelent: 2024. május 25. | Forrás: Lukácsi Béla

A horgászat fejlődése során, vannak olyan dolgok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ha egyszerűen csak jó valami, akkor ahhoz nem kell sok mindenben hozzányúlni. Így történt ez az L&K botokkal is, amelyek minimális ráncfelvarrás után Wizard ruhába öltöztek. Régi kedvenc, új köntösben. Nem titok, hogy az egyik legkiválóbb és legendásnak mondható széria a Spin Blade, nem véletlenül, hiszen eleve olyan bot került ki Lukácsi Béla kezei közül,...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...