Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek megfelelő alapanyagok felhasználásával többféle, eltérő tulajdonságú zsinórt tudnak kínálni. Legfontosabb minőségi kritériumuk a stabil és megfelelő erő + szilárdság, de minden zsinórt különböző jellemzőkre alakítottak ki, többek között: átmérő, nyúlás, hajlékonyság és kopás mentén.

Csak a Seaguar készíti saját maga a fluorkarbon gyantákat, és irányítja a gyártási folyamatot az elejétől a végéig. Mint minden terméknél, a minőség családonként értendő. Ezen zsinórok alapelemei a modern pergetésnek, de a széles választék miatt a pontyhorgászok és akár a finomszerelékes horgászok is hasznosítani tudják a széles sprektumú kínálat elemeit, így nagy örömünkre, az Energofish szortimentébe bekerült egy új Japán márka, a Seaguar!

A 100% fluorokarbon törésmutatója a vízben teljesen állandó, a minimális külső árnyalat a termékekben nem befolyásolja a zsinór láthatatlanságát. Ezek a Seaguar fluoro termékek a vízben teljesen láthatatlanok a halak számára, ezért javasolt a használatuk főként, a megannyi additív tulajdonságuk mellett.

A széria első tagja a Seaguar150! Ez a nagy kiszerelésű Fluorocarbon egy egyedülálló modell, amelyet a tengeri használaton túl, az igazán köves, akadós, extra igénybevételű terepre terveztek. Az egyedi, innovatív anyag használata teljes láthatatlanságot biztosít a vízben, aminek köszönhetően a kapások száma, különösen a passzív ragadozóké, jelentősen megnő. A fluor kiváló kopásállósággal rendelkezik, lehetővé téve a pergető számára, hogy nehéz körülmények között is horgászhasson – akadók, sziklák, kövek, növényzet között, akár kagylópadokon.  Ez a típus minimálisan merevebb, keményebb tulajdonságokkal rendelkezik, így akár tökéletes dropshot és egyéb előkékhez, plusz akár békéshalas módszerekhez is, a pergetésen túl.



Ami adott minden Seaguar Fluoro terméken, az a spulnin lévő védőtekercs. Ez a kisebb és nagyobb mennyiséget tartalmazó spulnikon is adott, mely meggátolja, hogy lepörögjön használat közben a zsinórunk. Hasznos kiegészítő!

Seaguar JR Fluorocarbon - Ez a típus egy lágyabb kivitel, pergető horgászoknak kifejezetten ajánlott típus, de akár horogelőke is köthető belőle, pontyozás során. Akik a lágyabb fluorokat kedvelik, Ők biztosan megtalálják ebben a kivitelben a számításaikat. Széles méretsora miatt, az UL pergetéshez is kiváló, főleg kősüllő horgászatánál kiemelten hasznos darab!

A következő tag a Fluoro Shock Leader! Sokoldalú és alacsony költségű, de megbízható, 100%-ban fluorocarbon anyagból készült shock leader, többféle méretben és hosszúságban, hogy megtalálja a megfelelő méretet a horgászélmény fokozásához.

Jellemzők:
- 100% Fluorocarbon Shock Leader zsinór > Itt kiemelendő, hogy a köztudatban a Shock Leader elnevezést a dobóelőkékre szokták használni, ami teljesen megállja a helyét, így ezen termék vastagabb változatai is tökéletesek e célra, a pergető műcsalik előtti részre való bekötés és használat mellett.
- Vékony spulni, amely nem terjedelmes és kényelmesen hordozható.
- Szorító pánt mellékelve van ezen a szérián is, a tekercsről való zökkenőmentes kihúzáshoz. 
- Japánban készült.

Ez a típus minimálisan merevebb tulajdonságokkal rendelkezik, így akár tökéletes dropshot és egyéb előkékhez, plusz akár békéshalas módszerekhez is, a pergetésen túl.



És jöjjön a Prémium! A Seaguar Premium Max egy szuperprémium fluorkarbon zsinór, amely a Seaguar zsinórok közül a legjobb kopásállósági képességgel és rugalmassággal rendelkezik. A zsinór két lágy polimert alkalmaz, hogy rugalmas és szívós legyen.

A Premium Max a Seaguar prémium legpuhább FC anyaga. Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik a csomótűrés és a kopásállóság terén is, és kivitele miatt ez a legkönyebben köthető változat! Ez a típus egy lágyabb kivitel, pergető horgászoknak kifejezetten ajánlott típus, de akár horogelőke is köthető belőle, pontyozás során vagy dobóelőtétnek is használható.

A vastagabb PE4 feletti tagokat is kifejezetten jó kötni a fonott zsinórhoz ezen szériából, ellentétben a kedvezőtlenebb minőségű, merev anyagokkal. Tulajdonságai miatt az egyik legjobb pergető FC véleményem szerint.

Mivel Japán márka, így a Fluorók mellett a fonott zsinór piacon is jelen van a Seaguar, nem is akármilyen PE zsinórokkal!

Seaguar R18 Seabass Stealth Gray PE X8 és Seaguar R18 Seabass Flash Green PE X8! Csúcsminőségű PE fonott, prémium japán kivitelben.

A Seaguar R18 Seabass PE X8 egy sokoldalú, csúcskategóriás 8 szálas japán fonott zsinór. Alkalmas édes és sós vízhez is egyaránt. A fonat harmonikus, sima és teljesen kör keresztmetszetű, ami a legfejlettebb technikáknak köszönhető. A szupervékony, sima és nagyon megbízható japán Seaguar fonott zsinór nemzetközi hírnevet szerzett dobási tulajdonságainak köszönhetően!

A zsinór rendkívül alacsony memóriával rendelkezik, nagyon finom kivitelben, PE 0,6-tól elérhető, mely ultralight használathoz kifejezetten alkalmas!

A Flash Green zöld szín minden helyzetben és körülménynél jól látható.

A Stealth Gray pedig a vízben alig látszik, az acélszürke szín miatt, ami jelentősen javítja a zsinór álcázottságát.



Egy különleges fonott zsinórt is behoztunk a szortimentbe a márkától, mely a Seaguar X8 PE3 Multi fonott zsinór 200m!



Vízálló réteggel bevont, strapabíró, 200 m hosszú, vastag, nyolcszálas fonott horgászzsinór. Többszínű, hogy könnyebben követhető legyen a csali távolsága. Maximális szakítószilárdság: 21,8 kg.

Ezt a horgászzsinórt a Deeper is ajánlja, a szonárok biztonságos használatához!

✓ A Seaguar Grandmax PE X8 többszínű, hogy könnyebben nyomon követhesse a csali távolságát. A színe 10 méterenként változik.

✓ A nyolc szál miatt a zsinór keresztmetszete tökéletesen kerek, a felszíne pedig sima, hogy távolabbra dobhassunk vele, és kevésbé súrlódjon a gyűrűkön. A zsinór nagyon érzékeny, így azonnal érezhető rajta, ha a hal rákap a csalira.

✓ Ideális a Deeper szonár bedobásához. A zsinór nehezen szakad el, így nem kell féltenie a szonárját. Kiváló választás multis vagy normál pergetéshez, gumicsalis vagy wobbleres horgászathoz, édes- és sósvízi horgászathoz egyaránt.

A mai modern horgászatban rendkívül figyelni kell a felszerelés minden elemére, mivel a vizeink sokszor rendkívüli nyomásnak vannak kitéve, akár 1-1 versenyszituáció alkalmával. A szerelék utolsó 1 méteres szakaszára mindig kiemelt figyelmet kell szentelni, mivel a sokat látott, óvatosabban táplálkozó halak megfogása nehezebb. Akár pergető vagy békéshalas módszert alkalmaztok, ajánlom figyelmetekbe a Seaguar márka termékeit, ha prémium minőségű Fluorokarbont szeretnétek használni horgászataitok során, a világ első számú Fluro gyártójától.

Fluorocarbon SEAGUAR - A minőség bizonyított - Japánban készült termékek!

SEAGUAR 150M FLUOROCARBON ZSINÓR

5 990 Ft-tól

Részletek

SEAGUAR FLUORO SHOCK LEADER FLUOROCARBON ZSINÓR

1 990 Ft

Részletek

SEAGUAR JR FLUOROCARBON ZSINÓR

2 990 Ft

Részletek

SEAGUAR PREMIUMMAX SHOCK LEADER FLUOROCARBON ZSINÓR

3 990 Ft-tól

Részletek

SEAGUAR R18 KANZEN SEABASS FLASH GREEN FONOTT ZSINÓR 150M

7 990 Ft-tól

Részletek

SEAGUAR R18 KANZEN SEABASS STEALTH GRAY FONOTT ZSINÓR 150M

7 990 Ft-tól

Részletek

SEAGUAR X8 200M PE3 MULTI FONOTT ZSINÓR

9 990 Ft

Részletek
Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...

Harcsák a pockok nyomában.
Megjelent: 2023. november 01. | Forrás: Lukácsi Béla

Pockokat üldözve, avagy ne csak nézz láss is!   Van egy rággyálónk a mezei pocok "Microtus Arvalis" amely időnként nekünk horgászoknak és a harcsáknak igazi népünnepélyt hoz. Ez a speciális dolog sokak számára ismert de vannak akinek még mindig ismeretlen a téma. Azonban akik ismerik a jelenséget, annak kihasználásáról sem tudnak mindent.     Elsőként ismerkedjünk meg ezzel a kis rágcsálóval, sokan tévesen - sokáig Én is -...

Sebes-körösi kaland
Megjelent: 2023. október 14. | Forrás: Vass Norbert

Számomra a legkedvesebb horgászvíz a Sebes-Körös, mely Körösszeg és Körösnagyharsány közt lép Magyarország területére. Igen változatos mederviszonyok jellemzik, gazdag élővilággal. Egy, a folyó melletti kis faluban nőttem fel, azonban felnőttként kénytelen voltam elköltözni onnan, de amint lehetőségem akad, visszatérek, hogy az igazán vad halakat kergessem. Így tettem egy nyári hétvégén is, amely beszámolóját most olvashatjátok. A Sebes...