Thrillek diadala II. rész
Megjelent: 2020. szeptember 13. | Forrás: Halmos Mihály

Az első részt tehát azzal fejeztem be, hogy a nagy harcsának tényleg kell a (nagy) Thrill. Sokszor kell neki a hetes is, de a majd kétszer akkora tömeggel bíró kilences sokkal nagyobb összhangban dolgozik a harcsás felszereléssel. A biztonságot jelentő vastagabb fonott miatt muszáj feltenni a kilences Thrillt, kisebb testvérét nem lehet pont oda és akkora távra hajítani, ahova mi akarjuk. 

22 centivel nagyobb mint elejtője, pontosan 192 centis és 65 kilós volt a szezon eddigi  legszebb thrilles harcsája.

Sokan biztosan most felhőkölnek, hogy ugyan már, biztosan meg lehetett volna fogni a harcsákat a méretesebb, nehezebb, jól dobható harcsás kanalak valamelyikével is. Higgyétek el, ha így lett volna, mi is úgy teszünk. De nem, a Thrill kellett nekik, a kanalakat akkor nagyon magasról fütyülték le. A kisebbek és még a hatvanötös is elemi erővel fordult a csali után, ha éppen mögéjük csobbant be a wobbler. 

A színválasztásban viszont nem rugaszkodhattunk messzire. Kapást a natural csalikkal értünk el, így olyanok kerültek a dobozainkba, mint például az RBL és a HBL.

A Wizard botok közül a Samurai legerősebbje mellett a tömör karbonból készült Solid Spin képes felvenni a versenyt a harcsákkal.

Bármilyen hihetetlen, de a Thrill felkínálásán a jól megszokotthoz képest semmit sem változtattunk. A vízre (és nem vízbe, a különbség fontos) érés pillanatától kezdve diktáltuk belé azt a nem kicsi ütemet, ami már annyi szép halat adott. Ha nem így tettünk volna, az az egy két másodpercnyi késlekedés pont arra lett volna elég, hogy a bevontatás megkezdésekor visszafordíthatatlanul akadjunk el abba a nagyon sekély vízű kagylópadba, ami ott tartotta a harcsát.

Fiatal balinokat megszégyenítő mozdulattal vetette magát a száguldó csali után a majd kétméteres bajuszos.

A két szuperhős, akikben bármikor vakon bízhatunk. Ezek a kilences Thrillek bizony nagyon jól beszélik a harcsák nyelvét.

A wobbler marasztaló kagylópad miatt nagy szükség volt a legvastagabb fluorokarbon előkék tudására. Keménységük, rendkívül tömör és szilárd anyagszerkezetük miatt jól ellenállnak minden koptató hatásnak, így nem volt kérdés, hogy félméternyit bekössünk belőlük a csalik elé!

A csali után a leglényegesebb pontok: az extra erős kulcskarika és az L&K harcsás gyorskapocs, melyek garantáltan bírják az extrém terhelést!

Egyes méretű, 21 kilogrammos direkt erőhatásnak is ellenálló Duo Lock pergető gyorskapocs a négyes sorozat második legerősebb tagja.

Fontos kitérnünk még végezetül a zsinórkérdésre. Például a kilences Thrill 25 grammos tömege lehetővé teszi a hagyományos zsinórt kedvelőknek a 0,30-0,33-as méretek használatát. A fonott zsinórok erejében bízó pergetők pedig bátran tehetik fel akár a huszonötösöket is. Ne feledjük, partról kell nagyobb távolságot pontosan megdobnunk úgy, hogy közben a thrilles kapásokra jótékony hatással bíró szél bármikor beleszólhat a játékunkba.

A jól megérdemelt szabadulás előtt a puszi minden legyőzöttnek jár.

Forrás: Halmos Mihály

L&K DUO LOCK SNAP KAPOCS

450 Ft

Részletek

WIZARD CARBON SOLID SPIN BOT

19 490 Ft

Részletek

WIZARD FLUOROCARBON TRANSZPARENS ZSINÓR 20M

1 990 Ft

Részletek

WIZARD GRIZZLY KULCSKARIKA PEREMEZETT NICKEL

330 Ft

Részletek
Wizard Spin Blade - megújultak a pengék!
Megjelent: 2024. május 25. | Forrás: Lukácsi Béla

A horgászat fejlődése során, vannak olyan dolgok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ha egyszerűen csak jó valami, akkor ahhoz nem kell sok mindenben hozzányúlni. Így történt ez az L&K botokkal is, amelyek minimális ráncfelvarrás után Wizard ruhába öltöztek. Régi kedvenc, új köntösben. Nem titok, hogy az egyik legkiválóbb és legendásnak mondható széria a Spin Blade, nem véletlenül, hiszen eleve olyan bot került ki Lukácsi Béla kezei közül,...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...