Wizard Spin Blade - megújultak a pengék!
Megjelent: 2024. május 25. | Forrás: Lukácsi Béla

A horgászat fejlődése során, vannak olyan dolgok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ha egyszerűen csak jó valami, akkor ahhoz nem kell sok mindenben hozzányúlni. Így történt ez az L&K botokkal is, amelyek minimális ráncfelvarrás után Wizard ruhába öltöztek.

Régi kedvenc, új köntösben

Régi kedvenc, új köntösben.

Nem titok, hogy az egyik legkiválóbb és legendásnak mondható széria a Spin Blade, nem véletlenül, hiszen eleve olyan bot került ki Lukácsi Béla kezei közül, amely valóban időtálló. Most azonban átkerült az Energofish vezető pergető márkája, a Wizard alá.

Spin Blade Elite, Wizard színekben

Spin Blade Elite, Wizard színekben.

Az alapok természetesen megmaradtak, de látványában teljesen új botot vehetünk kézbe. Ami elsőre szembetűnő az a dizájn. Ez nem véletlen, mivel a széria mostantól a Wizard márka dizájnelemeit hordozza, azonban nem túl tolakodóan, mivel most az elsődleges cél a legendás széria tulajdonságainak megőrzése volt. A Spin Blade a már megszokott mérettartományban elérhető, vagyis, 240, 270 centiméteres hosszban. A 10-30, 30-80 és a legerősebb 80-150 grammos dobósúlyban. A bot toldása is szerepet játszott abban, hogy ennyire kiváló széria lett belőle, hiszen a stucnis toldás teszi lehetővé azt, hogy a bot az egyrészes botok előnyeit is magában hordozza, így természetesen ez is maradt a régi. A gyűrűsor szinte észrevétlenül újult meg, hiszen a jól bevált méretek és elosztás megmaradt.

Számos botot választhatunk mostantól a Wizard palettáról.

Számos botot választhatunk mostantól a Wizard palettáról..

Nem túl tolakodó, elegáns színeket kapott az új penge.

Nem túl tolakodó, elegáns színeket kapott az új penge.

Természetesen a toldás maradt a jól megszokott stucnis változat, mivel ez biztosítja a tökéletes átmenetet, alsó és felső tag között.

Természetesen a toldás maradt a jól megszokott stucnis változat, mivel ez biztosítja a tökéletes átmenetet, alsó és felső tag között.

A botvégek is maradtak a legutolsó, már  jól bevált lamellás változatnál.

A botvégek is maradtak a legutolsó, már  jól bevált lamellás változatnál.

A következő megújult bot az a Perch Blade, ha az előzőekben kiemeltem a stucnit, itt ki kell emelnem a plektoros hegyet, amely miatt sok horgász kedvence lett, a rendkívül érzékeny hegy lehetővé teszi az egészen apró csalik használatát is, de ha kell, ott van az a nem túl agresszív, de mégis nyugalmat sugárzó gerince a botnak. Itt valóban elmondható, hogy apró csalival kifoghatjuk a legnagyobb ragadozókat is.  Ez a bot is szintén megkapta a visszafogott Wizard dizájnelemeket.

A Perch Blade is sok pergető kedvence, itt sincs nagy változás.

A Perch Blade is sok pergető kedvence, itt sincs nagy változás.

A Perch Blade lelke a plektoros hegy.

A Perch Blade lelke a plektoros hegy.

A gyűrű kötéseken is látszik az elegáns Wizard dizájn, csak minimális zöld kötés jelzi, hogy speciális botot fogunk a kezünkbe.

A gyűrű kötéseken is látszik az elegáns Wizard dizájn, csak minimális zöld kötés jelzi, hogy speciális botot fogunk a kezünkbe.

A harmadik, a Wizard színeibe öltözött botok között, a Vertic Guide. Ez a bot elsősorban a vertikális módszerhez lett kifejlesztve, azon belül is most a hazánkban rendkívül népszerű, harcsás vertikálásra gondolok. Természetesen a bot, paraméterei alapján tökéletesen alkalmas a kuttyogató módszerhez is. A 120 grammos súly nem hajlítja be igazán a végét, de már érződik az érzékenysége a botnak, így nem lesz túl kemény a bot spicce, mikor odaver a csalinknak a harcsa. Ez, egyrészt, a harcsában is kevésbé fog gyanút kelteni, másrészt mi is jobban fogjuk a kapásokat észlelni.  A szolid Wizard színek itt is szerepet kaptak, de természetesen megmaradt az a plusz fogó az orsótartó előtt, ami segít a kapitális harcsák kényelmesebb fárasztásában.

A Vertic Guide igazi nagy csalis, nagyhalas bot, ezt jelzi dobósúlya is.

A Vertic Guide igazi nagy csalis, nagyhalas bot, ezt jelzi dobósúlya is.

A Vertic Guide természetesen három talpas keverőgyűrűt kapott. Plusz itt is fontos a megbízható toldás.

A Vertic Guide természetesen három talpas keverőgyűrűt kapott. Plusz itt is fontos a megbízható toldás.

 

Írta: Lukácsi Béla

WIZARD PERCH BLADE UL PERGETŐ BOT

13 990 Ft-tól

Részletek

WIZARD SPIN BLADE ELITE PERGETŐ BOT

19 990 Ft-tól

Részletek

WIZARD VERTIC GUIDE HARCSÁZÓ BOT

20 990 Ft

Részletek
A jövőt meghatározó ragadozóhalas márka - a Wizard harcsázó botok.
Megjelent: 2024. július 03. | Forrás: Koós Ferenc

A Koós Catfish professzionális harcsás márka mára már a harcsa horgászat teljes eszközigényét lefedő kínálatával, megbízhatóságával meghódította az országot a régiót és most új dimenziók felé tőr a legújabb ragadozóhalas eszköz család a Wizard segítségével. Íme a botok! Az Energofish nagykereskedő és horgász eszköz gyártó céggel karöltve és a távlati céljainak megfelelően a nemzetközi piacok a külföldi harcsások...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...