Zagyvai csukák nyomában!
Megjelent: 2021. június 16. | Forrás: Őze Dániel

A Tisza magas vízállása miatt a Zagyva egyes szakaszai az idei évben igazán jól horgászhatóak voltak, így amíg a Tisza partról nehezen horgászható, addig a Zagyva szerencsére rendkívül jó szezonkezdetet mutatott csuka szempontjából a pergetést favorizáló horgászok részére. De természetesen a vízállás önmagában sosem elég, így ki kellett tapasztalni a legjobban működő műcsalikat is ezen szituációra.


A Zagyva és Tisza torkolat előtti szakasza ezen időszakban igazán sok meglepetést rejthet, de a hetente váltakozó áradás és apadás miatt, alapszükséglet egy gumicsizma a szakasz kényelmes megdobálásához, mivel a sekélyebb „füves” partszakasz is víz alatt van. De ezen részeket szerencsénkre a ragadozók is kedvelik.

A horgászat ezen kívül nem igazán nagy felszerelésigényű, egy praktikus pergető válltáska műcsalikkal, egy jó parabolikus bot és egy merítőhálóra van szükségünk csupán.

A Predator rablósoknak szánt hálójának egyik legjobb funkcionalitása a kompaktságban rejlik, mivel összehajtható, így szállítása cserkelés során sem okoz problémát, könnyen elfér a bot mellett. Az összecsukott fejjel mindössze 86x28 cm a szállítási mérete.

A fej könnyen nyitható és összehajtható. Kinyitás után a nyél könnyen mozgatható a tartó részig, ami után az adapter 2 fém benyomható egységgel rögzül.

A fejen gumírozott hálószövet kapott helyet, így nem szív magába nedvességet, nem akad be a horgokba, a halak uszonyába, illetve nyálkát is kevésbé tud magába szívni, így otthon is praktikusan tárolható.

De térjünk is rá a műcsalikra. A csuka „kannibalizmusát” alapul véve ezen tárház rendkívül gazdagnak mondható, így sokszor nehéz is választani a wobblerek, plasztikok és fém csalik tekintetében.

Az áprilistól kezdődő horgászatok egy csalit emeltek ki ezen vízre, ami kiemelkedően működött, ez pedig a Kamasaki Pike fém támolygó volt.

Ez egy kissé nagyobb súllyal (20g) rendelkező támolygó kanál, melyet lassan vezetve, a fenék közelében tökéletesen el lehet húzni, meghorgászva ezzel több vízmélységet, többször így adta a halat, de 1-2 csukát gyorsabb bevontatással, a víz felső rétegében is kapásra tudtam bírni vele.

Oldalára tekintve is látható, hogy ez egy vastagabb anyagból készült, egy speciális domborítással, mely tökéletesen utánozza a sérült kishal billegését, mozgását.

A domborítás mellett plusz ingert kelt a horog mellett lévő kis piros kiegészítő is.

A kanalakhoz és a pálya csukáihoz egy parabolikusabb pálca illik, mely nálam a sokszor használt Spin Blade Light változata volt. A 10-30 grammos bottal tökéletesen lehet vezetni ezeket a nagyobb súlyú kanalakat is és a pályán lakó 1-3 kg-os csukákkal tökéletesen fel lehet venni a versenyt, egy élvezetes fárasztás erejéig.

Egy kanalas csukamosoly a sok közül…

Visszaengedés előtt…


El is úszott, jöhet a következő! 

Forrás: Őze Dániel

KAMASAKI PIKE TÁMOLYGÓ

590 Ft

Részletek

OUTDOOR EVA CSIZMA THERMO PLUS -20C

14 990 Ft
12 490 Ft

Részletek

SALMO JOINTED PIKE

4 790 Ft-tól

Részletek

SALMO PIKE

3 790 Ft-tól

Részletek

WFT AJIMA 7+1 PERGETŐ ORSÓ

69 990 Ft-tól
54 990 Ft-tól

Részletek

WIZARD PREDATOR MERITŐHÁLÓ (GUMIROZOTT)

10 490 Ft

Részletek

WIZARD SNAPPER PERGETŐTÁSKA

8 990 Ft

Részletek

WIZARD SPINNERBAIT

1 890 Ft-tól

Részletek
Wizard Spin Blade - megújultak a pengék!
Megjelent: 2024. május 25. | Forrás: Lukácsi Béla

A horgászat fejlődése során, vannak olyan dolgok, amelyek soha nem mennek ki a divatból. Ha egyszerűen csak jó valami, akkor ahhoz nem kell sok mindenben hozzányúlni. Így történt ez az L&K botokkal is, amelyek minimális ráncfelvarrás után Wizard ruhába öltöztek. Régi kedvenc, új köntösben. Nem titok, hogy az egyik legkiválóbb és legendásnak mondható széria a Spin Blade, nem véletlenül, hiszen eleve olyan bot került ki Lukácsi Béla kezei közül,...

Egyedi, trendi és fogós? Megérkezett a Salmo FWS és LBS!
Megjelent: 2024. március 06. | Forrás: Őze Dániel

2023 év közepén összeültünk Lukácsi Bélával és több beszélgetés és eszmecsere után, vallatva a műcsalis dobozainkat, megkerestük azt a rést és hiányt, ami hiányzott még az arzenálunkból és persze a kínálatunkból. Ezen ötletelések hamar grafikai munkába torkollottak, és a mai trendeknek és tapasztalatainknak hála, megszületett egy teljesen egyedi Salmo szín-páros, az FWS és LBS! Megannyi gyártó és megannyi műcsali elérhető manapság,...

Pergető előkék, máshogyan!
Megjelent: 2024. február 19. | Forrás: Lukácsi Béla

Ha azt mondom hogy pergető előke, akkor nagyon sokan gondolnak a különböző harapásálló előkékre, amelyek, elsősorban a csukafogak elleni védelmet szolgálják. Vannak azonban olyan előkék melyek, egy komplett rendszert alkotnak, vagyis, speciális helyzeteket oldhatunk meg velük. Egy hasonló előkéről már volt szó korábban, mégpedig a Tokyo Rigről, ez azóta óriási népszerűséget szerzett. Van ezenkívül több olyan előke is amely...

Tokyo Rig, a tök jó rig!
Megjelent: 2023. december 20. | Forrás: Lukácsi Béla

Iszapfelhő felett! A ragadozó halaink viselkedését szinte lehetetlen kiismerni. Vannak alap szituációk, mikor valamely helyen szinte biztos, hogy számíthatunk megjelenésükre. Ilyenek az ajkadók környéke, a kövezések vagy egyéb tereptárgyak, de beszélhetünk egyszerű homokredőről is. Aztán van amikor számunkra érthetetlen módon olyan helyen jelennek meg amelyre ritkán számítunk, például az iszapon.   Eleve az iszap réteg taszítja a...

Szeretnél több süllőt fogni? Megérkeztek a Seaguar Fluorocarbon zsinórok, egyenesen Japánból!
Megjelent: 2023. december 16. | Forrás: Őze Dániel

1971-ben a Seaguar feltalálta és létrehozta a szabadalmaztatott fluorkarbon zsinórokat, kifejezetten horgászzsinórok számára készült fluor gyantával. Ezek a Seaguar által gyártott és csak a Seaguar sorozatban használt exkluzív gyanták, valamint a Seaguar kizárólagos ellenőrzése a gyártási folyamat elejétől a végéig, biztosítják a legmagasabb fokú teljesítményt a vizen. Minden Seaguar termék egyedi formulával rendelkezik, és a kívánt zsinórjellemzőknek...

スピニングフィッシング - Megérkeztek a Ryobi pergető botok!
Megjelent: 2023. december 06. | Forrás: Őze Dániel

Hosszas várakozás és tesztelés után, végre a szezonra megérkeztek a sokak által keresett és várt Ryobi pergető horgászbotok! A szortiment első hírnökei a finomabb pergetést favorizáló horgászoknak nyújtanak kiváló minőségű alternatívákat kedvenc hobbijukhoz. Ezen új bot-sorból, először a Micro Power tagot vettem górcső alá, ami a puhább szájú halak, mint jász és domolykó pergetéséhez nyújt megoldást. Egy jó pergető botra érdemes várni,...